Herfst Open Fles Dagen

Wij betalen de BTW* voor u

Profiteer nu van onze wilde promo

 

*Korting ter waarde van het BTW-bedrag
vanaf 6 flessen van dezelfde wijn
uit de Open Fles Selectie
tot 8/10/2019

 

Kies uit onze herfstselectie boordevol smaak:

Uw smaak, voor u en door ons met liefde en kennis geselecteerd

Hemelse klassiekers en nieuwe prachtige wijndomeinen

Ontdek en beleef uw nazomer met smaak en passie

Wij stellen u alvast enkele prachtige en verrukkelijke nieuwe wijndomeinen voor en bieden u natuurlijk ook enkele hemelse klassiekers aan.
In totaal kan u proeven uit onze selectie van 62 wijnen, waarvan 5 schuimwijnen, 22 witte wijnen, 24 rode wijnen, 6 rosé wijnen en 5 zoete wijnen, porto's en sherry's.

Wij zetten graag volgende wijnen speciaal voor u in de kijker. Kom dus zeker op donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag proeven!
Voor deze gelegenheid blinken wij alvast onze glazen op.

Winkel Do 26 Sep Vr 27 Sep Za 28 Sep Zo 29 Sep
Het Wijnhuis Antwerpen
Scheldestraat 21
2000 Antwerpen
T 03 248 66 65
10u - 18u 10u - 22u 10u - 19u 10u - 19u
Het Wijnhuis Sint-Niklaas
Heidebaan 57
9100 Sint-Niklaas
T 03 776 23 00
Het Wijnhuis Gent
Joremaaie 1
9000 Gent
T 09 223 33 73
Het Wijnhuis Asse
Huinegem 44B
1730 Asse
T 0491 56 14 12
gesloten 12u - 22u 10u - 19u 14u - 19u

Ludovic Laur

Vignobles Laur is al 6 generaties een vaste waarde in de wijnregio Cahors. Momenteel zijn vader, zoon én grootvader actief op het domein. Zoon Ludovic geeft met Les Trois Lodges een hedendaags en overtuigend antwoord op de traditie van zijn voorouders en creëerde 3 verschillende lijnen die de 3 belangrijkste terroirs van de Cahors in het zonnetje zetten. Zowel in de presentatie als de stijl van de wijnen, zette hij gigantische stappen in een appellatie waar de tijd wel voor eeuwig leek stil te staan. Deze moderne stijlvolle wijnen zullen de wijndrinker van vandaag volledig kunnen bekoren. Ze etaleren een ongelofelijk zuiver en smakelijk karakter en bieden veel wijnplezier aan betaalbare prijzen.

Ludovic Laur Vignobles

Halos de Jupiter

Philippe Cambie is in de Rhône de levende legende. Eén der grootste wijnmakers van zijn generatie. In 2010 werd hij door Robert Parker verkozen tot wijnmaker van het jaar. Hij creëerde dan ook enkele iconische wijnen die menig wijnliefhebber laat kraaien van plezier. Les Halos de Jupiter zijn een ode aan de koning der druiven van de Rhône: Grenache! Symbolisch maakt hij de link tussen de koning van de goden 'Jupiter' (Zeus) en zijn ringen (Halos) met 'koning Grenache' en een reeks appellaties in de zuidelijke Rhône. Op indrukwekkende wijze toont hij wat er met deze druif allemaal mogelijk is. De goedkopere Costières de Nîmes of de exclusieve top Châteauneuf-du-Pape 'Adrastée', gemaakt van meer dan 100 jaar oude wijnstokken, betreffen één voor één pareltjes die u in verregaande staat van vervoering zullen brengen. Of in de 7e hemel ...

Halos de Jupiter

Tenuta Kornell

Florian Brigl evolueerde op enkele jaren tijd van nieuwe wijnmaker, die de wijngaarden van zijn grootvader in ere herstelde, tot één van de meest gerespecteerde wijnbouwers van de streek (Siebeneich, vlakbij Terlan). Zijn assortiment kreeg ondertussen enkele nieuwe cuvées. Aichberg is een blend van Pinot Bianco, Chardonnay en Sauvignon. In tegenstelling tot zijn klassieke, frisse, fruitige stijlen maakt hij met deze blend een culinair complexere wijn die dezelfde elegantie en finesse koppelt aan een mooie evenwichtige en edele houtrijping. In plaats van de zoveelste Bourgogne of houtgerijpte Graves op uw feesttafel is dit een lekker verrassend en zeer verfijnd alternatief. Florian gaat steeds voor de perfectie.

Azienda Agricola Musso

Met Valter Musso haalt Het Wijnhuis de absolute top van Barbaresco in huis. De historische wijngaarden sluiten dan ook aan op die van hun wereldberoemde buurman Gaja. In 2014 werd hun Barbaresco ‘Pora’ zelfs verkozen tot beste Barbaresco van het jaar … Nog boven die van Gaja! Het domein werd opgericht in 1929, het jaar van de grote depressie. Een makkelijke start konden we het dus absoluut niet noemen. Maar dat kon niet beletten dat traag maar gestaag naar de absolute top van de streek werd gewerkt. En dit eerst met 2 piepkleine wijngaardjes in Cavanna en Ronchi, waaraan later enkele van de meest ronkende namen van Barbaresco werden toegevoegd. Op de dag van vandaag runnen vader Valter en zoon Emanuele het domein. Ondanks de enorme status doen ze dat met een bewonderenswaardige bescheidenheid die hun indrukwekkende gedrevenheid minstens evenaart. De wijngaarden van Musso situeren zich in 4 top locaties van Barbaresco: Pora, Rio Sordo, Ronchi en Cavanna. Elke wijn en druif wordt met de grootst mogelijke zorg behandeld en is iedere keer weer een onvergetelijke ervaring voor iedereen die het edele druivennat diep in zijn hart met zich meedraagt. Met veel trots en respect willen we dit iconische wijndomein dan ook graag aan onze wijnminnende klanten voorstellen en aanbevelen.

Musso

Epicuro

Epicuro is voor u al lang geen onbekende meer. Reeds jaren vindt u dit sublieme wijndomein in ons rijke assortiment.
Epicurus was de Griekse filosoof van het geluk en het genot. Hij leefde zonder glorie, rijkdom of macht na te streven, maar genietend van de kleine geneugten des leven zoals voedsel en het gezelschap van vrienden. Door een eigen hedendaagse kijk op het wijngebeuren en met de hulp van de modernste apparatuur, slaagt Epicuro erin om een brede waaier aan wijnen te presenteren uit Midden- en Zuid-Italië, die een onwaarschijnlijke prijs-kwaliteitsverhouding koppelen aan authenticiteit. Deze ‘fijnproever’ brengt 2 nieuwe wijnen uit, Fiano (wit) en Zinfandel (rosé) uit Puglia, de hiel van Italiaanse laars. Grandi Vini d'Italia. Laat de frisheid en de aroma's nog lekker nazinderen op uw smaakpallet.

Bodega Claroscuro

Claroscuro (Clair-obscur) is een term in de kunst die gebruik maakt van het contrast van licht en donker en schaduw, waarbij het nadrukkelijke licht valt op het belangrijkste element, en het zo laat uitspringen. Het verhaal van Claroscuro begint in 2012 toen Gustavo and Paula Cucchiara verliefd werden op de prachtige Finca San Francisco met zijn eindeloze uitzichten en majestueuze omgeving. Op meer dan 1100m hoogte en met de impressionante Andes als achtergrond is Uco Valley een unieke locatie voor het verbouwen van druiven. Daar ze kunst hoog in het vaandel dragen en ze wijnmaken als dusdanig beschouwen, willen ze via hun wijnen kunst uitdragen en via kunst hun wijnen laten proeven. Iedere fles krijgt een persoonlijk kunstwerk van een Argentijnse kunstenaar en vertegenwoordigt een unieke identiteit. De wijngaard is opgedeeld in verschillende terroirs die het toelaten, met verschillende druiven, uiteenlopende karakters te creëren en zo iedere fles te koppelen aan een schilderij met vergelijkbare karakteristieken. Zo is iedere cuvée meer dan gewoon een lekker flesje wijn.
Pure kunst!!!

Claroscuro