Ontdek onze seizoenswijnen
KIES DE JUISTE WIJN BIJ JOUW GERECHT






Ontdek onze heerlijke selectie seizoenswijnen om te combineren bij
rog, wild, BBQ, mosselen en andere herfstheerlijkheden.
Verder advies nodig over de ideale wijn bij jouw gerecht? Vraag het ons via de chat of mail naar klantenservice@hetwijnhuis.be.

Barbecue & Grill
Tijdens het BBQ-seizoen halen we massaal onze barbecue of grill van onder het stof. Gezellig in de zomer maar ook leuk in de herfst en winter. Dat mooi stukje gegrild vlees of vis moet natuurlijk gepaard gaan met een lekkere barbecuewijn. Hou het bij een hartelijke en smakelijke wijn met een al dan niet wat robuust karakter die intensiteit combineert met vlot drinkplezier.
Onze selectie BBQ-wijnen:
- Domaine Ancely Que j'aime ta couleur
- Poggio Le Volpi Epos - Frascati Malvasia di Candia, Malvasia del Lazio, Trebbiano
- Epicuro Conica Montepulciano d'Abruzzo
- Kirrihill Premium Selection Shiraz
- Les Jamelles Vin de Pays d'Oc Grenache-Syrah-Mourvèdre
- Toro de Piedra Viña Requingua Carmenère, Cabernet Sauvignon - Grand Reserva


Mosselen
De mosselen hebben dit seizoen een mooi vol visgewicht, met een roomwitte kleur en zijn licht zoet van smaak. Mosselen zijn terecht populair. Wereldwijd zijn er klassieke en moderne recepten. Een eerlijk en heerlijk product, lekker en voor ons allemaal. Mosselen vragen in het algemeen om zuivere, strakke wijnen met een lage complexiteit.
Onze selectie mosselwijnen:
- Beau Chêne NEW Vin de France Sauvignon Blanc - Viognier
- Les Sensibles (Screwcap) Vin de Pays d'Oc Sauvignon Blanc
- Ayama Classic Chenin Blanc
- Domaine de la Combe Muscadet de Sèvre et Maine Sur Lie
- Mus Rueda Mus Lías 'Verdejo', 75% from inox onlees, 25% barrel aged
- High Heaven Vintners Columbia Valley - Cloud Mountain Chardonnay


Rog
Rog is in Vlaanderen ”vis van het jaar 2021”. De ‘vleugels’ zijn eigenlijk de borstvinnen van de vliegervormige platvis en vormen het eetbare gedeelte van de rog. Het visvlees smaakt mals, zacht en iets zoet. Rog vraagt niet veel om heerlijk te smaken. Even bakken of pocheren en je serveert een echt feestmaal. Een klassieke Franse bereidingswijze is met beurre noisette, kappertjes, citroen en peterselie. Rog smaakt naar nog! Als bijhorende wijn kan je kiezen voor een droge, frisse witte wijn of voor een witte wijn met wat meer body en eventueel wat houtrijping.
Onze selectie rogwijnen:
- Materia Luis Duarte White Antao Vaz, Arinto, Roupeiro, Verdelho
- Les Jamelles Cépage Rare - Vin de Pays d'Oc Pinot Gris
- Viña Chocalan NEW RESERVA (Screwcap) Chardonnay
- Landhaus MAYER 90 pt Falstaff Riesling
- Bel Colle Langhe Chardonnay 'Masche'
- Domaine Clef de Saint Thomas 'Pierre Troupel' Châteauneuf-du-Pape


Zeetong
Tong is een ware delicatesse, het visvlees is stevig en tegelijkertijd zacht en sappig. De meest gekende bereiding is wellicht de tong meunière, waarbij de bebloemde tong in zijn geheel in boter gebakken wordt en nadien overgoten wordt met braadvet waaraan citroensap en peterselie is toegevoegd. Naargelang de bereidingswijze serveren we frisse, witte wijnen bij zeetong zonder saus, en droge, volle, witte wijnen met een vet karakter bij rijkelijke bereidingen, met saus.
Onze selectie zeetongwijnen
- Simonsig Chenin Blanc
- Les Lodges Le Clos - Ludovic Laur Chardonnay - Côtes du Lot
- Château Brondelle Sauvignon, Semillon Graves Cadet
- Ra Nui Wairau Valley Sauvignon Blanc
- Antoine de la Farge Grand Vin - Artisan des Terroirs "L'Enfant Rebelle"
- Kornell Florian Brigl AICHBERG Pinot Blanc, Chardonnay, Sauvignon Blanc


Fazant
Bij vederwild zoals fazant kunt u zowel witte als rode wijnen drinken. Het vlees is verfijnd alsook smaakvol en vrij droog. Ga dus voor lichte, elegante wijnen.
Onze selectie witte wijnen
- Les Jamelles Cépage Rare - Vin de Pays d'Oc Roussanne
- Viña Tunquelen Toro d'Oro Reserva - Chardonnay
- Epicuro Puglia FFFF Fiano
- Chateau Kamnik Single Vineyard Temjanika
- Poggio Le Volpi Donnaluce Monteporzio Catone
- Seguin Manuel Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes
Onze selectie rode wijnen


Hert
Hertenvlees heeft een milde smaak en is licht verteerbaar. De meeste delen van het hert kun je rosé eten en zelfs rood. Dat gaat zeker op voor hertenbiefstuk. Dit vlees is namelijk heel fijn van structuur. Je hoeft het maar even om en om te bakken en afkruiden met peper en zout. Hert laat zich het beste smaken met donkere, geconcentreerde, rode wijnen met enige complexiteit en een wild (kruidig en dierlijk) karakter.
Onze selectie hertwijnen:


Reebok
Een reebok hoort weliswaar tot de hertenfamilie, maar zijn vlees staat gastronomisch veel hoger aangeschreven dan dat van het populaire gekweekte hert. Het vlees van een reebok is mager, fijn van structuur en delicaat van smaak. Let er dus vooral op dat je een wijn gebruikt die body en concentratie combineert met finesse en elegantie om de smaak van het vlees tot zijn recht te laten komen.
Onze selectie reebokwijnen:


Everzwijn
Veelzijdig is het woord dat de smaak omvat van wild zwijn, ook wel everzwijn genoemd. Het vlees is rozig, fijn, vrij mager met een licht wilde smaak dat doet denken aan varkensvlees. De koteletten en de bouten worden gelijkaardig klaargemaakt. Heerlijk met een groentestamppot of kastanjepuree, net zoals een stoofpotje van everzwijn. Filet van jong everzwijn bak je op dezelfde manier als varkensgebraad, aanbraden in een stoofpan met boter en met rode wijn of bouillon overgieten. Vermits everzwijn dikwijls gecombineerd wordt met fruit (bessen, jam …) en afsmakende ingrediënten, gebruiken we best wijnen met een weelderig en complex karakter die zowel fruit, tannine als kruidigheid bevatten.
Onze selectie everzwijnwijnen:
- Les Jamelles Cépage Rare - Vin de Pays d'Oc Mourvèdre
- Masseria Trajone Italian Zinfandel
- Celler Piñol Portal Crianza Garnacha/Cariñena/Merlot/Syrah
- Chateau Kamnik Winemakers Selection
- Poggio Le Volpi Tator Primitivo
- Halos de Jupiter Costières de Nîmes 90 pts Wine Advocate
- Coral Duero Salgadero - 12 Meses en Barrica Tinta de Toro - Planting 1930
